viernes, 18 de marzo de 2011

TRABAYAMOS UNA NOTICIA

Los llagareros que faen sidra d’escoyeta tornen a apostar pola primer sidra del añu.

La sidrería Villaviciosa, en Gascona, va ser la sede esti llunes de la primer preba de los llagares que faen sidre baxo’l certificáu de mazana seleicionada. Tres l’ésitu del añu pasáu, éstos tornen a apostar pola primer sidra de l’añu.

Peñón, Foncueva, Muñiz y Trabanco son los llagares que van presentar el so productu nesta primer mesa de preba de sidra cola fin d’algamar una calificación de notable y, poro, el certificáu de calidá que-yos permite vende la so sidra baxo la etiqueta de sidra d’escoyeta. Espertos, chigreros y aficionaos a la sidre componen esta mesa que va reunise per vez primera nesta campaña na sidrería Villaviciosa, en Gascona, el llunes a les 19 hores.

La novedá d’esti añu, décimu nel que va salir al mercáu sidra baxo esti certificáu de calidá, va ser l’adelantu de la fecha de celebración de la mesa de preba al mes de marzu. L’añu pasáu yá s’adelantara esta fecha cola intención de recuperar la tradición de sacar la primer sidra del añu, ensin trasiegar, al mercáu col entamu la primavera. L’ésitu algamáu lleva agora a los llagares que conformen l’Asociación de Llagareros de Sidra d’Escoyeta a apostar fuerte por esta sidra tan habitual nos chigres asturianos nun hai tanto tiempu.

Otra manera, los llagareros que conformen l’asociación van celebrar el décimu aniversariu d’esta sidra fecha namái con 20 variedaes escoyíes de mazana asturiana con una serie d’actividaes que van adelantar el llunes n’Uviéu nesta primer mesa de preba.

-¿qué?: La sidra.
-¿quién?: La sidreria de Villaviciosa
-¿cuándo?: Esti llunes
-¿como?: Comprando mazanas pa molelas y prensalas.
-¿ónde?: En un l.lgar
-¿por qué? Porque baxo el certificau de calidá.

Resumen.
Que van a xuntase tolos dueños de los l.lagares pa facer la sidra con mazana que tien certificau de calidá y luego tienen que dayoslo a probar a chigreros y aficionaos dela sidra a ver que opinan.

Opinión.La mi opinión ye que faen bien a si dan a probar a tol mundo la sidra que faen .

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